CD-ord og Windows 10

Ordbogsværktøjet til CD-ORD

Nedenstående fejl opstår, når man opdaterer fra Windows 7 / Windows 8 til Windows 10.
“Denne APP virker ikke korrekt.”
PostgreSQL 9.0

Problemet kan løses ved at geninstallere Ordbogsværktøjet.

Login – tillidsforhold mellem arbejdsstation og server svigtede

Denne besked kan man nogen gange opleve når man forsøger at logge sig på. Exchange-serveren kan ikke genkende brugeren eller pc’en og tillader af sikkerhedsmæssige årsager ikke, at der logges på domænet.

Løsning 1

• log på som lokaladministrator (pcnavn\bruger, fx “Kldpc03\bruger”)
  • log pc’en af domænet og ind i en arbejdsgruppe, fx “Workgroup”
  • genstart
  • log på igen som lokaladministrator
  • log på gph-domænet
  • genstart og test at det virker

Løsning 2

• spørg Emil (og bed ham gøre Løsning 2 færdig)

Printer – installation af netværksprinter

Her kommer om lidt en beskrivelse af, hvordan vi typisk installerer netværksprintere på GAP

Løsning 1 (typisk)

• åbn Enhedshåndtering og printere
  • tilføj en ny lokalprinter
  • opret printerens faste IP-adresse . Anvend evt. eksisterende TCP/IP-port
  • Windows prøver selv at finde driveren.
  • Hvis driveren ikke findes:
    • benyt Gennemse til at finde mappen på Install-serveren med printerdriveren

Løsning 2

• brug printerens eget installationsprogram, typisk i printerdriver-mappen på Install-serveren

Printer – printerjobs udskrives ikke

Det sker at printerjobs ikke sendes videre til printeren men bare “hænger” i printkøen på pc’en. Også selvom man prøver at genstarte udskriftsjobbet. Der er heldigvis en universel løsning når it-udstyr driller :-)

Løsning 1

• sluk printeren
  • tænd printeren

Bærbar: Batteri oplader ikke

Dette er ikke en garanteret fix.

1. Tryk på Windows ikonet, nederst i venstre hjørne.
  2. Søg på Enhedshåndtering.
  3. Find batteri sektionen og lokaliser den driver der hedder “Microsoft APCI-Compliant Control Method Battery”. Højreklik på den og vælg afinstaller.
  4. Accepter advarslen der kommer frem.
  5. Opdater Windows via Windows Update. Hvis du ikke gør dette, kan den næste opdatering risikere at fjerne den fix vi lige har lavet.
  6. Sluk Computeren.
  7. Fjern batteriet og vent 1 minut.
  8. Sæt batteriet i igen.
  9. Tænd computeren igen med din oplader i computeren, da chancen for at dit batteri er fladt er rimelig stor.
  10. Windows burde automatisk genkende batteriet og installere de manglende drivere for dig.
  11. Dit batteri burde nu oplade igen.

Hvis du har en HP bærbar og dette ikke virker for dig, har der været rapporter om, at visse HP bærbare computere har brug for en firmwareopdatering.

Photoshop: ændring af sprog til Engelsk.

(Mapperne i denne guide er muligvis på Dansk, men det skulle være ret simpelt at finde frem til de korrekte mapper)

• Sørg for at Photoshop er lukket, og ikke kører i baggrunden.
  • Gå til stien: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS6\Locales\Your Language\Support Files\
    • Det burde være ligemeget om du gør det i 32-bit eller 64-bit mappen, find mappen Programmer/Programmer (x86) inde under C-drevet
    • Gå ind under mappen “Adobe”
    • Find så Photoshop mappen
    • Gå ind i mappen “Locales”
    • Så ind under sprog mappen som hedder noget lignende: dk_DK (der er muligvis kun en mappe)
    • Og så ind i mapper “Support Files”

• Slå nu filtypenavne til ved at trykke oppe i venstre hjørne på “vis”, og sæt et hak i “Filtypenavne”
  • Omdøb filen “tw10428.dat” til “tw10428.dat.old”
  • Der popper en advarsels boks op, sig ja til det.

Hvis alt virker som det skal, er Photoshop nu på Engelsk.

Hvis der alligevel skulle være problemer med at få det gjort korrekt, kan der findes en video her som viser hvordan man gør.

Chromebook: reparation

Udskiftning af skærm og tastatur

Når reparationen er gennemført, skal der foretages en såkaldt Powerwash:
Brug Metode 1  (hvis den ikke virker, prøv med Metode 2):

Metode 1

• Ctrl + Alt + Shift + R
  • Klik på Powerwash
  • Herefter går skærmen i sort et halvt minuts tid
  • Vent…
  • Vælg (Select) Dansk som sprog (language)
  • Vælg Luk

Metode 2

• Tryk Esc + Refresh + Power
  • Tryk Ctrl + D
  • Tast Enter
  • Tast Space
  • Tast Enter
  • Vent…
  • Vælg (Select) Dansk som sprog (language)
  • Vælg Luk

HP Chromebook

IFIXIT reparations guider

Video: udskiftning af skærm

Afmontering af ødelagt skærm

1. Fjern de to hjørne dækplader ved hængslerne:
    – brug en smal flad spatel og lirk/vip til siden
  2. Afmontér de to skruer i hjørnerne:
    – skruetrækker holdes lidt skråt for at komme til
  3. Afmontér dækramme til skærmen:
    – vip rammen udad med fingrene
    – før spatelen ind fra den indvendige side
    – før den forsidtigt hele vejen rundt
    – pas på at de små indvendige hægter ikke knækker
  4. Afmontér de fire hjørneskruer
  5.  Klisterbåndet der dækker for skærmkablet løsnes:
    – læg helst skærmen ned mod bordfladen først for bedre støtte
    – brug en hobbykniv forsigtigt
    – det er lidt sejt, især til sidst
  6. Tag den ødelagte skærm af

Montering af ny skærm

1. Fjern evt. tape
  2. Sæt skærmkablet på:
    – læg det fladt ned
    – før det lige ind (ikke skråt)
  3. Sæt laderen på for at se om skærmen er ok
  4. Resten samles i “omvendt rækkefølge”:
    – støt med hånden bag på skærmen når plasticrammen trykkes på
  5. Tjek at alt på plads:
    – kør fx. med spatelen rundt for at trykke alt på plads

Udskiftning af tastatur

1. Gummidutter på bagsiden vippes af. Kun de to nærmest hængslet
  2. Fjern alle skruer på bagsiden
  3. Yderkanten ved tastaturet fjernes:
    – vip med en spatel forsigtigt hele vejen rundt
  4. Låsemekanismen ved kabeltilslutningen vippes op
  5. Tastaturet skiftes
  6. Saml det hele igen (i omvendt rækkefølge)
  7. Testes med strøm på

Chromebook: recovery af ChromeOS

Brug en Windows pc med Chrome browseren installeret til at udføre recovery’en:

1. Åbn Chrome browseren på pc’en
  2. Download og install denne addon til Chrome browseren på pc’en
  3. Start Chromebook gendannelsesværktøjet i Chrome browseren
  4. Tilslut en tom USBnøgle/SD-kort på minimun 4GB
  5. Tryk “Kom godt i gang”
  6. Indtast det helt nøjagtige model nr. som vises i bunden af chromebook’ens skærm – og derefter fortsæt
  7. Følg resten af instruktionerne som vist på pc’en (den med chromebook-recovery på)
  8. Indsætte den færdige USB/SD i chromebook’en og vent til den siger at du skal fjerne USB/SD’en
  9. Nu skulle chromebook’en være klar igen

Chromium – ChromeOS på laptop

Dette skal du have før du kan indstallere chrome os
1. en pc du vil indstallere det på.
2. en pc til at downloade med + chromebook recovery.
3. en usb-stick på 8 eller 16 GB.
4. google chrome-browser

Dette er hvad du skal gøre for at få det til at virke
Punkterne herunder skal afvikles i chrome-browseren for at virke.
1. gå ind på Neverware.com/freedownload og vælg 32bit eller 64bit version.
2. unzip pakken.
3. indsæt din usb-stick og start chromebook recovery.
4. tryk på indstillinger som sidder ved siden af “X” derefter tryk Brug et lokalt systembillede.
5. find og vælg den fil der hedder chromiumos_image.bin og derefter vælg din usb-stick og tryk fortsæt, derefter opret nu.
6. vent til den er færdig.

Installering
1. indsæt usb-sticken i den laptop/pc som chrome os skal indstalleres på – og tænd pc’en.
2. gå ind i bios og ændre pc’en til at starte op på usb – og følg den anvisning der vises.
3. når pc’en slukker selv skal du ta’ usb-sticken ud og starte pc’en op igen (hvis ikke den selv starter op).
4. hvis pc’en viser teksten Cloudready vil det betyde at du har fuldført indstallering af chrome os.